Menu

Ponieważ jesteśmy w bezustannym procesie tworzenia, nie oferujemy naszym Gościom stałej karty menu. Dania zmieniają się wraz z sezonami oraz dostępnością produktów.

Liczba dań oraz cena w menu degustacyjnym może ulec zmianie ze względu na dostępność produktów.

As we are constantly creating we do not offer a fixed menu in our restaurant. The dishes change as seasonal products become available.

The number of dishes on the menu, as well as the prices, may alter based on the availability of certain products.

 

PRZYKŁADOWE  5 – DANIOWE MENU DEGUSTACYJNE

cena 179,00 zł

SAMPLE  5 – COURSES TASTING MENU

179,00 PLN p.P.

Torciki z płatków pieczonych buraków z kremem na bazie
koziego sera, pikantnej musztardy z zielonych fig i orzechów
włoskich z redukcją wina Rosè i płatkami soli borowikowej

Beetroot flakes with a goat cheese – green fig mustard – walnuts – creme
with a Rosè wine reduction and porcini salt

Muszla św. Jakuba na puree z topinamburu
z prażonymi pestkami słonecznika, chrustem z topinamburu
i sosem borowikowym

Scallop on Jerusalem artichoke puree
with roasted sunflower seeds, Jerusalem artichoke chips
and porcini mushrooms sauce

Polędwica z dzikiego skreia
na solirodzie z pomidorkami koktajlowymi i carpaccio z cukinii
z kremowym puree ziemniaczanym i sosem szafranowym

Skrei loin
on sea asparagus with cherry tomatoes, zucchini carpaccio,
creamy potato puree and saffron sauce

Fileciki z irlandzkiej jagnięciny na risotto z pestek
słonecznika ze smażonym w czosnku i ziołach boczniakiem
mikołajkowym i lekko pikantym sosem czekoladowym
z piment d’espelette

Irish lamb fillets on a sunflower seeds „risotto”
with king oyster mushrooms
and dark chocolate sauce with piment d’espelette

Krem palony z prażonej cykorii i ziaren kakaowca
z lodami z kaszy gryczanej i prażonymi ziarnami konopi

Roasted chicory and cocoa beans burned cream
with buckwheat ice cream and caramelised hemp seeds