Menu

Ponieważ jesteśmy w bezustannym procesie tworzenia, nie oferujemy naszym Gościom stałej karty menu. Dania zmieniają się wraz z sezonami oraz dostępnością produktów.

Poniżej mogą Państwo znaleźć nasze przykładowe menu degustacyjne, które oprócz dań a la carte mamy w codziennej ofercie naszej kuchni.

Liczba dań oraz cena w menu degustacyjnym może ulec zmianie ze względu na dostępność produktów.

As we are constantly creating we do not offer a fixed menu in our restaurant. The dishes change as seasonal products become available.

Below you can find our sample tasting menu, which in addition to a la carte dishes we have in the daily offer of our restaurant.

The number of dishes on the menu, as well as the prices, may alter based on the availability of certain products.

 

PRZYKŁADOWE  5 – DANIOWE MENU DEGUSTACYJNE

cena 189,00 zł

SAMPLE  5 – COURSES TASTING MENU

189,00 PLN p.P.

Torciki z płatków pieczonych buraków z kremem na bazie
koziego sera, pikantnej musztardy z zielonych fig i orzechów
włoskich z redukcją wina Rosè i płatkami soli borowikowej

Beetroot flakes with a goat cheese – green fig mustard – walnuts – creme
with a Rosè wine reduction and porcini salt

Muszla św. Jakuba
z musem i carpaccio z kalafiora, solirodem, pomidorkami Datterini
i sosem maślano-limonkowym

Scallop
with cauliflower mousse, salicornes, Datterini tomatoes
and lemon butter sauce

Filety z okonia morskiego w płatku ziemniaka
na tłuczonym zielonym groszku ze świeżą miętą
z zielonymi szparagami, romanesco, groszkiem cukrowym
i sosem szafranowym

Sea bass fillet in potato flakes
on mashed green peas with fresh peppermint,
broad beans, sugar snap peas, green asparagus
and saffron sauce

Polędwica z nowozelandzkiej jagnięciny
na pure z batata
z zieloną fasolką szparagową, krokantem z bekonu
i sosem kawowym z piment d’espelette

New Zealand lamb tenderloin
on sweet potato puree
with string beans, bacon brittle
and dark chocolate sauce with piement d’espelette

Krem palony z cykorii i ziaren kakaowca
z lodami z kaszy gryczanej i prażonymi ziarnami konopi

 Roasted chicory and cocoa beans crème brûlée
with buckwheat ice cream and caramelised hemp seeds