Menu

Ponieważ jesteśmy w bezustannym procesie tworzenia, nie oferujemy naszym Gościom stałej karty menu. Dania zmieniają się wraz z sezonami oraz dostępnością produktów.

Poniżej mogą Państwo znaleźć nasze przykładowe menu degustacyjne, które oprócz dań a la carte mamy w codziennej ofercie naszej kuchni.

Liczba dań oraz cena w menu degustacyjnym może ulec zmianie ze względu na dostępność produktów.

As we are constantly creating we do not offer a fixed menu in our restaurant. The dishes change as seasonal products become available.

Below you can find our sample tasting menu, which in addition to a la carte dishes we have in the daily offer of our restaurant.

The number of dishes on the menu, as well as the prices, may alter based on the availability of certain products.

 

PRZYKŁADOWE  6 – DANIOWE MENU DEGUSTACYJNE

cena 198,00 zł

SAMPLE  6 – COURSES TASTING MENU

198,00 PLN p.P.

Torciki z płatków pieczonych buraków z kremem na bazie
koziego sera, pikantnej musztardy z zielonych fig i orzechów
włoskich z redukcją wina Rosè i płatkami soli borowikowej

Beetroot flakes with goat cheese cream
with green fig mustard and walnuts, Rosè wine reduction
and porcini salt

Muszla św. Jakuba
na puree z topinamburu
z prażonymi pestkami słonecznika,
chipsami z topinamburu i sosem borowikowym

Scallop
on Jerusalem artichoke mousse
with roasted sunflower seeds, Jerusalem artichoke chips
and porcini mushrooms sauce

Filet z dorady
z chrupiącą szynką parmeńską
na ragout z dyni hokkaido i pora z prażonymi pestkami dyni
i sosem z borówki kaszubskiej

Sea bream fillet
with crispy Parma ham
on hokkaido pumpkin ragout with leek, roasted pumpkin seeds and lingonberry sauce

Intermezzo

Intermezzo

Polędwica z nowozelandzkiej jagnięciny
na „risotto” z pestek słonecznika
ze smażonym w ziołach i czosnku boczniakiem mikołajkowym
i sosem kawowym z piment d’espelette

New Zealand lamb tenderloin
on sunflower seeds „risotto”
with king oyster mushrooms
and coffee sauce with piement d’espelette

Krem palony z cykorii i ziaren kakaowca
z lodami z kaszy gryczanej i prażonymi ziarnami konopi

 Roasted chicory and cocoa beans crème brûlée
with buckwheat ice cream and caramelised hemp seeds