Menu

Ponieważ jesteśmy w bezustannym procesie tworzenia, nie oferujemy naszym Gościom stałej karty menu. Dania zmieniają się wraz z sezonami oraz dostępnością produktów.

Liczba dań oraz cena w menu degustacyjnym może ulec zmianie ze względu na dostępność produktów.

As we are constantly creating we do not offer a fixed menu in our restaurant. The dishes change as seasonal products become available.

The number of dishes on the menu, as well as the prices, may alter based on the availability of certain products.

 

PRZYKŁADOWE  5 – DANIOWE MENU DEGUSTACYJNE

cena 179,00 zł

SAMPLE  5 – COURSES TASTING MENU

179,00 PLN p.P.

Torciki z płatków pieczonych buraków z kremem na bazie
koziego sera, pikantnej musztardy z zielonych fig i orzechów
włoskich z redukcją wina Rosè i płatkami soli borowikowej

Beetroot flakes with a goat cheese – green fig mustard – walnuts – creme
with a Rosè wine reduction and porcini salt

Muszla św. Jakuba na puree z topinamburu
z prażonymi pestkami słonecznika, chrustem z topinamburu
i sosem borowikowym

Scallop on Jerusalem artichoke puree
with roasted sunflower seeds, Jerusalem artichoke chips
and porcini mushrooms sauce

Okoń morski w płatkach ziemniaka
na tłuczonym zielonym groszku ze świeżą miętą z solirodem,
groszkiem cukrowym, zielonymi szparagami, czosnkiem niedźwiedzim
i sosem szafranowym

Sea bass fillets in potato flakes
on mashed green peas with fresh peppermint, sea asparagus,
sugar snap peas, wild garlic, green asparagus and saffron sauce

Fileciki z nowozelandzkiej jagnięciny na risotto z pestek
słonecznika ze smażonym w czosnku i ziołach boczniakiem
mikołajkowym i lekko pikantym sosem czekoladowym
z piment d’espelette

New Zealand lamb fillets on a sunflower seeds „risotto”
with king oyster mushrooms
and dark chocolate sauce with piment d’espelette

Krem palony z prażonej cykorii i ziaren kakaowca
z lodami z kaszy gryczanej i prażonymi ziarnami konopi

Roasted chicory and cocoa beans burned cream
with buckwheat ice cream and caramelised hemp seeds