Menu

Ponieważ jesteśmy w bezustannym procesie tworzenia, nie oferujemy naszym Gościom stałej karty menu. Dania zmieniają się wraz z sezonami oraz dostępnością produktów.

Liczba dań oraz cena w menu degustacyjnym może ulec zmianie ze względu na dostępność produktów.

As we are constantly creating we do not offer a fixed menu in our restaurant. The dishes change as seasonal products become available.

The number of dishes on the menu, as well as the prices, may alter based on the availability of certain products.

 

PRZYKŁADOWE  5 – DANIOWE MENU DEGUSTACYJNE

cena 179,00 zł

SAMPLE  5 – COURSES TASTING MENU

179,00 PLN p.P.

Torciki z płatków pieczonych buraków z kremem na bazie
koziego sera, pikantnej musztardy z zielonych fig i orzechów
włoskich z redukcją wina Rosè i płatkami soli borowikowej

Beetroot flakes with a goat cheese – green fig mustard – walnuts – creme
with a Rosè wine reduction and porcini salt

Muszla św. Jakuba na puree z topinamburu
z prażonymi pestkami słonecznika, chrustem z topinamburu
i sosem borowikowym

Scallop on Jerusalem artichoke puree
with roasted sunflower seeds, Jerusalem artichoke chips
and porcini mushrooms sauce

Filet z labraksa w płatkach ziemniaka
na ragout z dyni hokkaido i pora z chipsami z jarmużu
i sosem z czarnuszki

Sea bass fillet in potato flakes
on hokkaido pumpkin ragout with leek, curly kale crisps
and black cumin sauce

Fileciki z irlandzkiej jagnięciny na risotto z pestek
słonecznika ze smażonym w czosnku i ziołach boczniakiem
mikołajkowym i lekko pikantym sosem czekoladowym
z piment d’espelette

Irish lamb fillets on a sunflower seeds „risotto”
with king oyster mushrooms
and dark chocolate sauce with piment d’espelette

Pieczone jabłko nadziewane domowym marcepanem i bakaliami
ze słonym karmelem i lodami z czerwonego wina

Baked apple stuffed with homemade marzipan with nuts and raisins
with salt caramel and red wine ice cream