Menu

Ponieważ jesteśmy w bezustannym procesie tworzenia, nie oferujemy naszym Gościom stałej karty menu. Dania zmieniają się wraz z sezonami oraz dostępnością produktów.

Poniżej mogą Państwo znaleźć nasze przykładowe menu degustacyjne, które oprócz dań a la carte mamy w codziennej ofercie naszej kuchni.

Liczba dań oraz cena w menu degustacyjnym może ulec zmianie ze względu na dostępność produktów.

As we are constantly creating we do not offer a fixed menu in our restaurant. The dishes change as seasonal products become available.

Below you can find our sample tasting menu, which in addition to a la carte dishes we have in the daily offer of our restaurant.

The number of dishes on the menu, as well as the prices, may alter based on the availability of certain products.

 

PRZYKŁADOWE  5 – DANIOWE MENU DEGUSTACYJNE

cena 189,00 zł

SAMPLE  5 – COURSES TASTING MENU

189,00 PLN p.P.

Torciki z płatków pieczonych buraków z kremem na bazie
koziego sera, pikantnej musztardy z zielonych fig i orzechów
włoskich z redukcją wina Rosè i płatkami soli borowikowej

Beetroot flakes with a goat cheese – green fig mustard – walnuts – creme
with a Rosè wine reduction and porcini salt

Muszla św. Jakuba
na puree ze skorzonery z solirodem,
pomidorkami Datterini
i sosem maślano-cytrynowym z szafranem

 

Scallop
on scorzonera puree
with salicornes, Datterini tomatoes
and lemon butter sauce with saffron

Filety z okonia morskiego w szynce parmeńskiej
na ragout z dyni hokkaido i pora
z prażonymi pestkami dyni, boczniakiem mikołajkowym
i sosem borowikowym

Sea bass fillet wrapped in Parma ham
on hokkaido pumpkin ragout with leek
roasted pumpkin and black cumin seeds
with porcini sauce

Polędwica z nowozelandzkiej jagnięciny
na pure z batata
z zieloną fasolką szparagową, krokantem z bekonu
i sosem czekoladowym z piment d’espelette

New Zealand lamb tenderloin
on sweet potato puree
with string beans, bacon brittle
and dark chocolate sauce with piement d’espelette

Mousse wiśniowy aromatyzowany korzennymi przyprawami
z czekoladowym brownie na prażonych pistacjach
i lodami mascarpone z tonką

 Cherry mousse with dark chocolate brownie on roasted pistachios
with mascarpone ice cream flavoured with tonka beans