Menu

Ponieważ jesteśmy w bezustannym procesie tworzenia, nie oferujemy naszym Gościom stałej karty menu. Dania zmieniają się wraz z sezonami oraz dostępnością produktów.

Liczba dań oraz cena w menu degustacyjnym może ulec zmianie ze względu na dostępność produktów.

As we are constantly creating we do not offer a fixed menu in our restaurant. The dishes change as seasonal products become available.

The number of dishes on the menu, as well as the prices, may alter based on the availability of certain products.

 

PRZYKŁADOWE  5 – DANIOWE MENU DEGUSTACYJNE

cena 179,00 zł

SAMPLE  5 – COURSES TASTING MENU

179,00 PLN p.P.

Torciki z płatków pieczonych buraków z kremem na bazie
koziego sera, pikantnej musztardy z zielonych fig i orzechów
włoskich z redukcją wina Rosè i płatkami soli borowikowej

Beetroot flakes with a goat cheese – green fig mustard – walnuts – creme
with a Rosè wine reduction and porcini salt

Smażona na chrupiąco grasica cielęca z mini pieczarkami, cebulką dymką
i sosem bazyliowym

Crispy veal sweetbread with mini champignons, spring onions
and basil sauce

Filet z okonia morskiego pieczony w płatkach ziemniaka
na puree z zielonego groszku aromatyzowanego świeżą miętą,
z groszkiem cukrowym, zielonym szparagiem,
czosnkiem niedźwiedzim i sosem maślano-cytrynowym

Sea bass fillet in potato flakes on green pea puree
with fresh peppermint, sugar snap peas, green asparagus,
wild garlic and a lemon-butter sauce

Fileciki z irlandzkiej jagnięciny na risotto z pestek
słonecznika ze smażonym w czosnku i ziołach boczniakiem
mikołajkowym i lekko pikantym sosem czekoladowym
z piment d’espelette

Irish lamb fillets on a sunflower seeds „risotto”
with king oyster mushrooms
and dark chocolate sauce with piment d’espelette

Mousse z białej czekolady aromatyzowany ziarnami tonka
z lodami jagodowymi, świeżymi malinami i domową granolą

White chocolate mousse flavoured with tonka beans,
blueberry ice cream, raspberries and granola